EFWMFsmall Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

EFFE•LABEL•cmyk•2019• Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 BANNER 20x20cm

Rumba Attack

12.07.2019 - 21:00 @Πλατεία Ηρώων - Λεμεσός, Είσοδος Ελεύθερη

Με το κυπριακό μουσικό σχήμα Rumba Attack αρχίζει στην Πλατεία Ηρώων, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, το 14ο Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο. Τους Rumba Attack αποτελούν οι Κωνσταντίνος Λυράς και Μέμνων Αρέστη στις κιθάρες και ο Σάββας Θωμά στο cajon / κρουστά. Οι αυθεντικές συνθέσεις του σχήματος σε Flamenco-Rumba στυλ, αποτελούν ένα μουσικό συνονθύλευμα που ξεχωρίζει, με επιρροές και ήχους από Rock, Bossa nova και από τη Μέση Ανατολή.

 

Οι επιρροές του συγκροτήματος από διάφορα στυλ μουσικής αναδεικνύονται συνεχώς και στις ζωντανές  εμφανίσεις τoυς με καλεσμένους διακεκριμένους μουσικούς στη φωνή, τρομπέτα, φλάουτο, σαξόφωνο, κρουστά και λύρα, ενώ το συγκρότημα συνεργάστηκε κατά καιρούς και με τοπικές σχολές χορού.

 

Το σχήμα έδωσε παραστάσεις και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Athens Technopolis Jazz Festival, 100 Guitars Concert, Cyprus World Music & Jazz Showcase, Fengaros Festival, TedXLimassol, Rialto Ethnic Music Festival, Afro Banana Festival, Windcraft Festival και Pafos Ethnic Music Festival.

 

Αυτή τη στιγμή οι Rumba Attack ηχογραφούν το πρώτο τους προσωπικό αλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Ο Κωνσταντίνος Λυράς γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και μουσικής σε ηλικία 11 ετών. Το 2000, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Φεστιβάλ Κιθάρας Κύπρου και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για την “Καλύτερη Κυπριακή Συμμετοχή”.

 

Σπούδασε στο κονσερβατόριο του Szeged στην Ουγγαρία. Το 2005, συνέχισε τις σπουδές του στο Wolverhampton University στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφοίτησε το 2007 με Bachelor of Arts (BA Honours) στη Μουσική. Το 2007 συνέχισε τις σπουδές του στο Κονσερβατόριο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφοίτησε το 2008 με Postgraduate Certificate στη Μουσική και στη συνέχεια το 2010 με το Master in Music and Performance (MMus). Το 2011 πήρε δίπλωμα ηλεκτρικής κιθάρας από το Rockschool (Trinity College of Music, London) με βαθμό Άριστα, όπως επίσης δίπλωμα στην ηχοληψία από το Birmingham City University. Ο Κωνσταντίνος είναι καθηγητής κιθάρας και μουσικής και έχει διδάξει ηλεκτρική, κλασική, ακουστική και φλαμένκο κιθάρα σε σχολές μουσικής.

 

Ο Μέμνων Αρέστης γεννήθηκε το 1985 και έκανε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικής κιθάρας από τα 13 έως τα 15 του χρόνια. Μετέπειτα, άρχισε να πειραματίζεται με την ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα. Έλαβε πτυχία Bachelors (BA) και Masters (MSc) στην Ψυχολογία στο Nottingham Trent University. Κατα τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, ξεκίνησε την εντατική εξάσκηση και μελέτη ακουστικής (steel and nylon string) και ηλεκτρικής κιθάρας. Τον επόμενο χρόνο, έλαβε Grade 8 σε Electric Guitar Performance με διάκριση.

 

Όταν επέστρεψε στην Κύπρο το 2011, έλαβε μαθήματα jazz αρμονίας και lead electric guitar και μαθήματα κιθάρας φλαμένκο. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, υπήρξε μέλος διαφόρων συγκροτημάτων (Sandy Brour, Sometake, Freeriders etc) και έδωσε παραστάσεις σε διάφορα φεστιβάλ.  Έγραψε και έπαιξε μουσική για διαδραστικά παιδικά θεατρικά έργα όπως Η Μαγική Αυλή.

 

Ο Σάββας Θωμά γεννήθηκε το 1987 στη Λάρνακα. Ξεκίνησε μαθήματα λάτιν κρουστών το 2006 και έγινε μέλος του μουσικού συνόλου ‘Tat-Τnabar ethnic group’. Μαζί τους  έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις όπως: το ‘Ubu Roi’ του συγγραφέα Bertlolt Brecht και ‘Zoo’, θεατρική παράσταση βασισμένη στη «Φάρμα των Ζώων» του George Orwell – πήρε βραβείο καλύτερης μουσικής θεάτρου το 2007 από τον Κυπριακό Οργανισμό Θεάτρου – σε συνεργασία με το Paravan Productions.

 

To 2011 έλαβε το Πτυχίο στις Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση και το 2015 Μεταπτυχιακό ‘Interdisciplinary Design’. Το 2010 παρακολούθησε μαθήματα μπεντίρ από τον Έλληνα κρουστό Θωμά Κωστούλλα. Από το 2013 ο Θωμά είναι ο κρουστός των ‘Rumba Attack’, ενώ είναι επίσης μέλος του μουσικού συνόλου ‘Sandy Brour’.

 

 

Κωνσταντίνος Λυράς - κιθάρα

Μέμνων Αρέστη - κιθάρα

Σάββας Θωμά - καχόν, κρουστά

 

www.rumbaattack.com

23.7 Rumba Attack1 - claud17
Rumba Attack2 - claud17smal