EFWMFsmall Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

EFFE•LABEL•cmyk•2019• Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 rialtoprofile

Rumba Attack

Ημερομηνία: 21.07.2015  Ώρα: 21.15  Πλατεία Ηρώων - Λεμεσός

Κωνσταντίνος Λυράς (κιθάρα)

 

Ο Κωνσταντίνος Λυράς γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και μουσικής στην ηλικία των 11 ετών, στο Σύγχρονο Ωδείο στη Λευκωσία, με τον καθηγητή κιθάρας Αντώνη Κοΐζα.

 

Το 2000, συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Φεστιβάλ Κιθάρας Κύπρου και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για την «Καλύτερη Κυπριακή Συμμετοχή». Τον Ιούνιο του 2002, έδωσε το πρώτο του προσωπικό σόλο ρεσιτάλ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου εξαιτίας της διάκρισής του στο δίπλωμα κλασικής κιθάρας από το Trinity College of Music.

 

Στην ηλικία των 19, άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο κονσερβατόριο του Szeged στην Ουγγαρία με τον καθηγητή κιθάρας και συνθέτη David Pavlovits. Το 2005, συνέχισε τις σπουδές του στο Wolverhampton University στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφοίτησε το 2007 με Bachelor of Arts (BA Honours) στη Μουσική. Σε αυτό το διάστημα άρχισε να μελετά κιθάρα φλαμένκο.

 

Το 2007, συνέχισε τις σπουδές του στο Κονσερβατόριο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφοίτησε το 2008 με Postgraduate Certificate στη Μουσική και στη συνέχεια το 2010 με το Master in Music and Performance (MMus). Το 2011 πήρε δίπλωμα ηλεκτρικής κιθάρας από το Rockschool (Trinity College of Music, London) με βαθμό Άριστα, όπως επίσης δίπλωμα στην ηχοληψία από το Birmingham City University.

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια κιθάρας από πασίγνωστους κιθαρίστες όπως: Steve Vai, John Williams, Steve Morse (Deep Purple), Al Di Meola, Herman Li (Dragonforce), Gary Ryan (Royal College of Music, London), Stu Hamm, Antonio Luis Lopez (Conservatoire of Almeria, Spain), Steve Smith (Ibanez, UK), Michel Sadanowsky και άλλους.

 

Τα τελευταία χρόνια έδωσε αρκετές συναυλίες ως σολίστας, αλλά συμμετείχε και σε διάφορα μουσικά σχήματα παίζοντας ηλεκτρική, φλαμένκο ή κλασική κιθάρα στην Κύπρο, Αγγλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα. Έχει κάνει διάφορες εμφανίσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην τηλεόραση.

 

Ο Κωνσταντίνος είναι καθηγητής κιθάρας και μουσικής και έχει διδάξει ηλεκτρική, κλασική, ακουστική και φλαμένκο κιθάρα σε σχολές μουσικής όπως και σε μαθητές όλων των ηλικιών.

 

Από τις αρχές του 2012 ο Κωνσταντίνος έχει επιστρέψει στην Κύπρο και έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Λευκωσία όπου βρίσκεται και η μουσική σχολή του.

 

Μέμνων Αρέστης (κιθάρα)

 

Ο Μέμνων Αρέστης γεννήθηκε το 1985. Ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικής κιθάρας στα 13 του, και συνέχισε μέχρι τα 15. Μετέπειτα, άρχισε να πειραματίζεται με την ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.

 

Έλαβε πτυχία Bachelors (BA) και Masters (MSc) στην Ψυχολογία στο Nottingham Trent University. Κατα τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, ξεκίνησε την εντατική εξάσκηση και μελέτη ακουστικής (steel and nylon string) και ηλεκτρικής κιθάρας. Τον επόμενο χρόνο, έλαβε Grade 8 σε Electric Guitar Performance με διάκριση. Παράλληλα, αποτελούσε μέλος σε μερικά συγκροτήματα στο Nottingham, UK (The Seven Seals Band, Ngoma, Unique World).

 

Όταν επέστρεψε στην Κύπρο το 2011, έλαβε μαθήματα jazz αρμονίας και lead electric guitar από τον Γιάννο Σαββίδη, και μαθήματα κιθάρας φλαμένκο από τον Κωνσταντίνο Λυρά. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, υπήρξε μέλος διαφόρων συγκροτημάτων (Sandy Brour, Sometake, Freeriders etc) και έδωσε παραστάσεις σε κάποια φεστιβάλ (Feggaros, Avant Garde, Windcraft, Artos Moving Silence, Horko). Έγραψε και έπαιξε μουσικη για διαδραστικά παιδικά θεατρικά έργα (Η Μαγική Αυλή).

 

Σάββας Θωμά (κρουστά)

 

Ο Σάββας Θωμά γεννήθηκε το 1987 στη Λάρνακα. Ξεκίνησε μαθήματα λάτιν κρουστών με τον Λευτέρη Μοσχοβία το 2006 και έγινε μέλος του μουσικού συνόλου του ‘Tat-Τnabar ethnic group’.

 

To 2011 έλαβε το Πτυχείο στις Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση και το 2015 Μεταπτυχιακό ‘Interdisciplinary Design’. Το 2010 παρακολούθησε μαθήματα μπεντίρ από τον Έλληνα κρουστό Θωμά Κωστούλλα.

 

Ο Σάββας Θωμά είναι ο κρουστός των ‘Rumba Attack’ από το 2013. Μαζί έλαβαν μέρος σε φεστιβάλ οπως  ‘Φέγγαρος’, ‘Windcraft Fest’, ‘Pafos Jazz and Ethnic Concert’ και ‘Pediaios Happening’ της Στέγης Χορού Λευκωσίας.

 

Με τους ‘Tat-Τnabar’ έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις όπως: το ‘Ubu Roi’ του συγγραφέα Bertlolt Brecht και ‘Zoo’, θεατρική παράσταση βασισμένη στη «Φάρμα των Ζώων» του George Orwell – πήρε βραβείο καλύτερης μουσικής θεάτρου το 2007 από τον Κυπριακό Οργανισμό Θεάτρου – σε συνεργασία με το Paravan Productions. Μαζί με τους Tat-Τnabar o Σάββας έπαιξε επίσης και σε σημαντικές διοργανώσεις όπως: ‘Moving Silence Festival’ στο Artos Foundation, Κυπριακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Θέατρο Ριάλτο και 9ο Φεστιβάλ Jazz στον Πωμό.

 

Ο Σάββας Θωμά επίσης, είναι μέλος του μουσικού συνόλου ‘Sandy Brour’ από το 2013. Μαζί έχουν λάβει μέρος σε  φεστιβάλ όπως: «Avant Garden Festival ΙΙ», στο Φεστιβάλ ‘Χωρκό’ στο χωριό Αρμίνου, και στο ‘Afro Banana Republic Festival’.

Ο Σάββας συνοδεύει επίσης ρυθμικά, μαθήματα σύγχρονου χορού της σχολής ‘Maria Kamberis Dance Studio’, με την οποία έχουν συνεργαστεί και στις παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις ‘Το σκάω’ και ‘Μαγική Αυλή’.

 

Συμμετέχουν: Ελισάβετ Θεοδώρου (φλάουτο) & Έλλη Μιχαήλ (σαξόφωνο)

 

Ελισάβετ Θεοδώρου

 

Η Ελισάβετ Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987 και πήρε τα πρώτα της μαθήματα στο φλάουτο απο την Ελεονώρα Ρούσου. Το 2005 φοίτησε στην Εθνική  Μουσική Ακαδημία της Σόφια  "Prof. Pancho Vladigerov" ως μαθήτρια του Simeon Shteref στο Jazz Music in Solo Performance, αποφοιτώντας το 2009 με το πτυχίο Bachelor(Honours). Συνέχισε τις σπουδές της στο Νέο Πανεπιστήμιο Σόφιας με τον καθηγητή Georgi Spasof με το μεταπτυχιακό Master of Classic Music in Solo performance.

 

Ως ενεργός μουσικός σε ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου κατα τη διάρκια των σπουδών της και μετέπειτα, η Ελισάβετ υπήρξε μέλος της Ορχηστικής Ακαδημίας. Συνεργάστηκε και συμμετείχε σε σεμινάρια φλάουτου με το DR. Peter Loukas Graf(Switzerland), Prof. Mitso Leviev (The skills in Jazz), Prof. Alexias Kossenko(Paris), Prof. Diete Flury(Vienna), Kremena Acheva(Sofia) Prof. Ilia Paraskof (sofia), Chico Freeman( U.S.A), Summer Academy in Sozopolis, Summer Academy of the New Bulgarian University.

 

Έλλη Μιχαήλ

 

Με σπουδές Εθνομουσικολογίας στο κοσμοπολίτικο Βερολίνο και κλασική εκπαίδευση στο σαξόφωνο, η Έλλη Μιχαήλ συνδιάζει στο παίξιμό της επιρροές από την κλασική μουσική και τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου. Διευθύνει το Windcraft Music Centre, το οποίο ειδικεύεται στη διδασκαλία πνευστών οργάνων, και τα τελευταία έξι χρόνια είναι αφοσιωμένη στη διδασκαλία του σαξοφώνου και την έρευνα της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής. Έχει εμφανιστεί με διάφορα σχήματα (Kind of Brass, Κουαρτέτα σαξοφώνου, Windcraft Band κλπ) στην Κύπρο και το εξωτερικό και διοργανώνει συχνά συναυλίες με Κύπριους και διεθνείς μουσικούς, καθώς και το καλοκαιρινό Windcraft Music Fest.

 

English