Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

ΡΙΑΛΤΟ Residency   

Ημερομηνία: 19.07.2014      Ώρα: 20.30     Πλάτρες

Μετά την περσινή, καθόλα πετυχημένη, διοργάνωση του Rialto Residency στο καταπράσινο θέρετρο των Πλατρών, η συνεργασία του Cyprus Rialto World Music Festival με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών ανανεώθηκε και η κοινότητα υποδέχεται από τις 16 μέχρι και τις 20 Ιουλίου μουσικούς από την Κύπρο την Ελλάδα και την Περσία.

 

Το Cyprus Rialto World Music Festival ταξιδεύει λοιπόν και φέτος στις Πλάτρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να αποκεντρώνει τη δράση του και να προχωρεί σε συνέργειες οι οποίες απλώνονται φέτος, πέρα από τις Πλάτρες, στην Πάφο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πάφος17, στα Κούκλια σε συνεργασία με το Animafest Cyprus και τέλος με τον Δήμο Λευκωσίας όπου θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου στην Πλατεία Φανερωμένης, το σχήμα Saffran με ένα απίστευτο και ενθουσιώδες μείγμα ρυθμών και τραγουδιών.

 

Η κοινότητα Πλατρών αντλώντας από την ιστορία της ως τουριστικό κέντρο με πολιτιστικό ενδιαφέρον, αγκαλιάζει και φέτος το  Cyprus Rialto World Music Festival συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά, αφενός στην πραγματοποίηση και επιτυχία του και αφετέρου, στην ανάπτυξη τέτοιων πολιτιστικών ενεργειών και δράσεων που θα καταστήσουν τις Πλάτρες σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για τον επισκέπτη, Κύπριο και ξένο.

 

Στο πλαίσιο του Rialto Residency, έξι μουσικοί που προέρχονται από διαφορετικές «σχολές και κατευθύνσεις», θα συγκατοικήσουν  στις Πλάτρες, έχοντας φέτος ως κεντρικό σημείο αναφοράς τις μουσικές παραδόσεις της Περσίας και της Ανατολής. Το Residency πραγματοποιείται και φέτος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Κυριάκου Καλαϊτζίδη, δεξιοτέχνη στο ούτι και καλλιτεχνικού συμβούλου του φεστιβάλ. Ο Κυριάκος Καλαιτζίδης, συνθέτης και μουσικός,  είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του σχήματος Εν Χορδαίς, ενός σχήματος που θεωρείται διεθνώς από τα σημαντικότερα και πλέον καταξιωμένα στο χώρο των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, με μεγάλη συναυλιακή δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική και Ούτι και θεωρείται από τους κορυφαίους οργανοπαίχτες του οργάνου αυτού. Η τελευταία του ηχογράφηση «Τα Μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Hong Kong,  στο πλαίσιο του Silk Road Art Music Festival.

 

Στην εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις της Περσίας και της Ανατολής ενεργό συμβολή θα έχουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί, Kiya και Ziya Tabassian Περσικής καταγωγής. Βασικά στελέχη του σχήματος Constantinople, το οποίο ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και ερμηνεία  μουσικών παραδόσεων  της Ανατολής, οι Kiya Tabassian - δεξιοτέχνης στο setar και  ο Ziya Tabassian -  δεξιοτέχνης στο tombak  πλαισιώνουν τους κύπριους μουσικούς Πέτρο Κίζα στα κρουστά,  Άννα Αριστείδου στο βιολί και τη φωνή και Δήμητρα Ραμπ στο κανονάκι.

 

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κυριάκος Καλαϊτζίδης, ούτι

 

 

Kiya Tabassian: setar, φωνή

Ziya Tabassian: tombak, κρουστά

Πέτρος Κίζας: Κρουστά

Άννα Αριστείδου: βιολί, φωνή

Δήμητρα Ράμπ: κανονάκι

 

Χορηγός του ΡΙΑΛΤΟ Residency το Anna Lindh Fountation

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45

English residencyday1