Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

Monsieur Doumani  

Ημερομηνία: 08.07.2014  Ώρα: 20.30 Πλατεία   Ηρώων - Λεμεσός

Το σχήμα ιδρύθηκε μόλις το 2011 διαγράφοντας ήδη μια επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο και το εξωτερικό με τη  φρέσκα και δυναμική παρουσία του. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους.  Ταυτόχρονα συνθέτουν τραγούδια στην Κυπριακή διάλεκτο, εμπνευσμένα από την σύγχρονη ζωή της Κύπρου.

 

Έχουν πρόσφατα κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο ‘Grippy Grappa’ ο οποίος έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε παγκόσμια κλίμακα όπως π.χ. στην αγγλική εφημερίδα The Guardian, στο γαλλικό περιοδικό Les InRocks, στο βρετανικό μουσικό περιοδικό fRoots, ενώ έχει μεταδοθεί από ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο όπως BBC, Radio France, Sveriges Radio, PBS Melbourne κ.λ.π.

 

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως για παράδειγμα την πρόσφατη ανάδειξη του ως ένα από τα 4 καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού ‘Songlines’. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012 οι Monsieur Doumani εκπροσώπησαν την Κύπρο στο διεθνές φεστιβάλ ‘Ferrara Buskers Festival’ στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκαν, αφού ψηφίστηκαν τρίτο αγαπητό σχήμα του φεστιβάλ.

 

Μουσικοί:

Αντώνης Αντωνίου: τζουράς

Άγγελος Ιωνάς: κιθάρα

Δημήτρης Γιασεμίδης: πνευστά

 

 

Ιστοσελίδα: www.monsieurdoumani.com

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com

4610742495_230x171 English