Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

Korrontzi        

Ημερομηνία: 10.07.2014   Ώρα: 20.30  Πλατεία Ηρώων - Λεμεσός

Αναδεικνύοντας τη μουσική παράδοση των Βάσκων μέσα από τα παραδοσιακά όργανα τους ακορντεόν και με τον συνδυασμό διαφορετικών αυλών, το σχήμα Korrontzi έγινε γνωστό για το δυναμικό και συνάμα σύγχρονο αποτέλεσμα τους που μοιάζει με αυτό της Κέλτικης μουσικής.

 

Μουσικοί

Agust Barandiaran: ακορντεόν, txalaparta, φωνή

Ander Hurtado de Saratxo: κρουστά, txalaparta, ντραμς

Kike Mora: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, φωνητικά

Alberto Rodríguez: κιθάρα, μαντολίνο, φωνητικά

 

(9/7 Πλατεία του Έρωτα στην Πάφο, στο πλαίσιο της συνεργασίας με Πάφος17)

 

Βιογραφικό

Το σχήμα Korrontzi δημιουργήθηκε από τον Agus Barandiaran το 2014. Γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα πετυχημένο και συγκροτημένο παραδοσιακό σχήμα, το οποίο κέρδισε αναγνώριση και ευμενή σχόλια. Πρωταρχικός στόχος του σχήματος είναι ο εμπλουτισμός της παραδοσιακής μουσικής των Βάσκων, μέσα από ένα σύγχρονο άγγιγμα των παραδοσιακών ήχων, πάντα όμως μέσω της βαθιά ριζωμένης μουσικής του παραδοσιακού ακορντεόν των Βάσκων, του trikitixa. Η παραδοσιακή Βάσκικη μουσική των Korrontzi συνοδεύεται και ενισχύεται από τις νέες τεχνικές και τα μοντέρνα μουσικά όργανα.

 

Οι Korrontzi που παρουσίασαν πρόσφατα το 4ο τους άλμπουμ, συνηθίζουν να κάνουν τις ηχογραφήσεις τους σε διάφορα στούντιο και σε διαφορετικές χώρες του κόσμου άλμπουμ του σχήματος με τον τίτλο “Tradition 2.1”, οι Korrontzi μας δίνουν. Στο 4ο ένα κοσμοπολίτικο όραμα, όπου η παραδοσιακή μουσική των Βάσκων αναμιγνύεται μέσω του ακορντεόν trikitixa, με μουσικές από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Το trikitixa αποτελεί την καρδιά, τη ρίζα και τον κεντρικό κορμό ενός δένδρου του οποίου τα πολύχρωμα φύλλα αντλούν την δύναμη τους από τα δυνατά κλαδιά του. Είναι γι’αυτό που οι ήχοι του trikitixa ενισχύονται, εμπλουτίζονται αλλά και προστατεύονται.

 

Το τελικό αποτέλεσμα αυτού του άλμπουμ είναι συναρπαστικό με δεκαέξι διαφορετικά τραγούδια, όλα γεμάτα κέφι και ζωντάνια. Οι ήχοι του Φλαμέγκο αναμιγνύονται με ήχους fandango, fado και θορυβώδεις ήχους όπως porrusalda, arin-arin αλλά και ήχους από Ιταλία, Σικελία, Σαρδηνία, Ζιμπάπουε, Μαδαγασκάρη, Σκωτία, Αυστρία, Καταλονία, Γαλλία κ.α. λες και όλοι ενώνονται από μια φυσική θαλάσσια σύνδεση. Οι Korrontzi διανθίζουν και φωτίζουν την παραδοσιακή τους μουσική με σύγχρονες μελωδίες. Μας βυθίζουν στην παράδοση αφού πρώτα την ζωντανεύουν. Περιπετειώδεις μουσικές διαδρομές ψιθυρίζουν στα αυτιά μας, οξυμένες από την προνοητική ιδιοσυγκρασία του Agus Barandiaran.

 

 

Ιστοσελίδα: www.korrontzi.net

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com

korrontzi_middle_7358_1401268953 English