Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

Ensemble Lingua Franca  

Ημερομηνία: 14.07.2014   Ώρα: 20.30  Πλατεία Ηρώων - Λεμεσός

Μια περιπλάνηση  όπου η πλούσια μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου συναντά δυτικά μουσικά στοιχεία συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό τοπίο. Διαφορετικές μουσικές δημιουργίες και παραδόσεις οδηγούν το κοινό σε ένα ταξίδι συναισθημάτων που προκαλεί γνήσια ευφορία.

 

Μια μουσική αναζήτηση κατά την διάρκεια της οποίας οι παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου  συναντιούνται και συνθέτουν ένα εικαστικό τοπίο φιλτραρισμένο μέσα από μια σύγχρονη οπτική χρησιμοποιώντας την μουσική ως κοινή γλώσσα.

 

Τα μέλη του συνόλου που κατάγονται από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Γερμανία κουβαλούν μαζί τους τα δικά τους μουσικογεωγραφικά βιώματα. Ο μόλις δέκα ετών ατμοσφαιρικός ήχος του ταρχού αναμιγνύεται με τον έντονο και λαμπερό ήχο του βιολιού δημιουργώντας ένα μοναδικό κράμα.

 

Το ούτι με τη συναισθηματική μα και συνάμα δυναμική χροιά του συνδέεται απόλυτα με τον πολυρυθμικό και δυνατό χαρακτήρα των κρουστών. Τέλος η φωνή, το αρχαιότερο όλων των οργάνων, καλείται να ολοκληρώσει τον τελικό πίνακα.

 

Οι Lingua Franca συνθέτουν και ερμηνεύουν μουσική με σεβασμό στο χαρακτήρα της τροπικής μουσικής. Αποκομμένοι από την ανάγκη της δημιουργίας εκφραστικών υπερβολών, οδηγούν το κοινό σε ένα συναισθηματικό ταξίδι προσφέροντας ευφορία.

 

Μουσικοί:

Μιχάλης Χολέβας: tarhu, yayli tanbour, νέυ

Μιχάλης Κουλουμής: βιολί

Γιάννης Κουτής: ούτι, άταστη κιθάρα, φωνή

Ruven Ruppik: κρουστά

 

Ιστοσελίδα: www.linguafrancaensemble.com

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com

13be8089c4266846c3142b0f2da31ed8 English