Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

8ο Έθνικ Φεστιβάλ Κύπρου 2013

Το 2006 το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ έκανε δειλά τα πρώτα του βήματα οργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη διαφορετικότητα και την ανοχή. Έκτοτε ο πολύχρωμος κόσμος του Έθνικ Φεστιβάλ παρέμεινε μια συνάντηση σχημάτων και ήχων από διάφορες χώρες.

ethnic-fest-logo

Δεξιοτέχνες μουσικοί από την παγκόσμια μουσική σκηνή συναντώνται, αναζητούν, υιοθετούν επιρροές και τάσεις και δημιουργούν παραστάσεις που ξεπερνούν τα όρια και τα σύνορα όλων των ειδών.

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο έχοντας ως βάση του την Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό, ενώ ενίοτε μετακομίζει σε πλατείες της Λευκωσίας αλλά και των ορεινών θερέτρων της Λεμεσού, στα οποία άρχισε από το 2012 ο θεσμός του Rialto Residency. Πρόκειται για ένα  προγράμμα μουσικής συγκατοίκησης, όπου κύπριοι μουσικοί συναντώνται και συνεργάζονται με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Μέσα από την παραμονή και κοινή μελέτη των καλλιτεχνών, αναπτύσσεται μια ανανεωμένη  ανάγνωση διαφόρων μουσικών παραδόσεων, με στόχο μια νέα κοινή προσέγγιση τους.

 

Με  την ένταξη του το 2011 στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Φεστιβάλ – Μουσικές του Κόσμου- (European Forum of World Wide Music Festivals) το φεστιβάλ στράφηκε κυρίως προς τις χώρες  της Μεσογείου και της  Μέσης Ανατολής, κρίνοντας ότι  μια κοινή προσέγγιση και ταυτότητα καθορίζεται ουσιαστικά από τις γεωγραφικές, ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες  της περιοχής, οι οποίες και έχουν αποτυπωθεί στις μουσικές παραδόσεις τους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν φέτος δύο κινηματογραφικές προβολές και μια συζήτηση που έχουν ως κοινό θέμα τη σημασία και την εξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής.

Εκδηλώσεις

English