Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια phoca_thumb_l_ethnic fest logo

7ο Έθνικ Φεστιβάλ Κύπρου 2012

Το φετινό φεστιβάλ που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους φίλους των Μουσικών του Κόσμου, αφού περιλαμβάνει γνωστά σχήματα και διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς.

 

Το Ριάλτο Έθνικ φεστιβάλ αποτελεί δράση και αποτέλεσμα μιας μουσικής κίνησης, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σ΄ολόκληρο τον κόσμο καιβεβαίως και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το είδος αυτής της μουσικής ανθίζει παντού, γιατί χωρίς να στερείται της εντοπιότητας του, πετυχαίνει να είναι παγκόσμιο, γεγονός που μεταφράζεται στις εκατοντάδες αντίστοιχα φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

 

Ως μέλος του European Forum of Worldwide Music Fesivals(44 μέλη και πέραν των 2.000.000 θεατές ετήσια), το ΡΙΑΛΤΟ Έθνικ Φεστιβάλ μοιράζεται το όραμα ότι ο κόσμος αποτελεί ένα μωσαϊκό από τοπικές παραδόσεις και μουσικές, διαφορετικές μεν στην έκφραση και το περιεχόμενο, ίσες όμως

σε αξία.

 

Το φεστιβάλ φέτος, και ενόψει της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Κύπρο, επικεντρώνεται στην ιδιαιτερότητα της Κύπρου ως σταυροδρόμι και γέφυρα μεταξύ ηπείρων και πολιτισμών, θέση - κλειδί από την οποία το φεστιβάλ αντλεί έμπνευση και ταυτόχρονα αναδεικνύει την Κύπρο και τη μουσική της παράδοση.

 

Η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, κυριαρχούν στις μουσικές παραδόσεις που το φετινό Έθνικ Φεστιβάλ υποδέχεται. Αυτές τις κοινές αφετηρίες και συνάφειες στην περιοχή αναδεικνύει το φεστιβάλ, που δεν αρκείται μόνο στην παράδοση και στο παρελθόν, αλλά παρουσιάζει σύγχρονους

δεξιοτέχνες μουσικούς, καταξιωμένους στην σκηνή της παγκόσμιας μουσικής που ερευνούν, υιοθετούν επιρροές και τάσεις, συνθέτοντας πολύχρωμες παραστάσεις που υπερβαίνουν όρια και σύνορα παντός είδους.

 

Φέτος και residency στη Βάσα Κοιλανίου

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ και με στόχο την αναζήτηση μιας κοινής μουσικής παράδοσης στη Μεσόγειο, οι Κύπριοι μουσικοί Μιχάλης Κουλουμής – βιολί, Γιάννης Λέμπος -κρουστά, Ανδρέας Χριστόδουλου – βιολί και ούτι, Λεύκιος Δημοσθένους – τραγούδι και Σταυρούλα Κωσταντή – νέι, θα

συνυπάρξουν για μερικές μέρες με τους μουσικούς παγκόσμιας εμβέλειας, Keyvan Chemirani από το Ιράν -κρουστά και Κυριάκο Καλαϊτζίδη από την Ελλάδα -ούτι.

 

Η μουσική αυτή συγκατοίκηση θα πραγματοποιηθεί σ΄ένα παραδοσιακό σπίτι στη Βάσα και θα καταλήξει με μια συναυλία στην Πλατεία του Ομόδους την Πέμπτη 5 Ιουλίου ενώ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου με τη συναυλία στην Πλατεία Ηρώων. Την καλλιτεχνική διεύθυνση για

αυτή την παραγωγή/residency του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ έχει ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

 

Η Παράσταση στο Όμοδος θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ομόδους.

Εκδηλώσεις

English