Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

12ο Cyprus Rialto World Music Festival 2017

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ εισήγαγε μια σειρά ανοικτών μουσικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Ηρώων με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια της ανοχής και αποδοχής στη διαφορετικότητα. Έκτοτε το πολύχρωμο Έθνικ Φεστιβάλ μεγάλωσε, διαφοροποιήθηκε και μετονομάστηκε σε Cyprus Rialto World Music Festival, αλλά παρέμεινε πάντα μια συνάντηση σχημάτων και ήχων από διάφορες χώρες.

 

Από το 2011 το Φεστιβάλ είναι μέλος του European Forum of World Wide Music Festivals και για δέυτερη συνεχόμενη σεζόν το Φεστιβάλ τιμάτε με την συμπερίληψη του στα 17 Κυπριακά Φεστιβάλ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Πρόκειται για μια σημαντική καταξίωση του Φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη που του προσφέρει νέες προοπτικές συνεργασιών και περαιτέρω ανάπτυξης.

 

Το θέατρο Ριάλτο μεταφέρει τη σκηνή του μπροστά από το θέατρο, στην Πλατεία Ηρώων, και υποδέχεται όπως κάθε Ιούλιο, σχήματα και μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό Το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου, με σκοπό τη μουσική συνδιαλλαγή μεταξύ κοινού και μουσικών διαφορετικών παραδόσεων και επιρροών, αναδεικνύοντας Μουσικές με κοινές αφετηρίες και επιρροές, που αντλούν την έμπνευση τους από την παράδοση της κάθε χώρας και βεβαίως η Κύπρος προβάλλει ως γέφυρα μεταξύ τους.

 

Το 12ο Φεστιβάλ με χαρά παρουσιάζει σημαντικούς καλλιτέχνες από διάφορες χώρες και βεβαίως από την Κύπρο. Από την Ιταλία θα εμφανιστεί το σχήμα BandAdriatica που θα μας μεταφέρει σε μια «Μεσογειακή Οδύσσεια χρησιμοποιώντας στοιχεία της βαλκανικής και της βορειοαφρικανικής μουσικής. Για πρώτη φορά εμφανίζονται στο Φεστιβάλ μουσικά σχήματα από την Ινδία και την Κούβα. Από την Ινδία θα υποδεχτούμε τον βραβευμένο Abishek Lahiri και την μπάντα του, ένω από την μακρινή Κούβα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους εκρηκτικούς Soneros De Verdad, τη δεύτερη γενιά των Buena Vista Social Club. Την Κύπρο εκπροσωπούν φέτος στο Φεστιβάλ δυο καταξιωμένα σχήματα στο χώρο της World Music - οι Trio Tekke καιThe Amalgamation Project.

 

Με όλες τις εκδηλώσεις του να είναι ανοικτές στο κοινό, το ίδιο το Φεστιβάλ αποτελεί μια πολύχρωμη μουσική συνάντηση στην οποία συναντώνται όχι μόνο μουσικοί από διάφορες χώρες αλλά και θεατές όλων των εθνικοτήτων που είτε κατοικούν μόνιμα είτε επισκέπτονται περιστασιακά την χώρα μας.

 

Συνεχίζοντας την γόνιμη και πολύχρονη συνεργασία του με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, το Rialto World Music Festival πραγματοποιεί και φέτος τις δραστηριότητες του Rialto Residency στους δροσερούς χώρους των Πλατρών. Το Rialto Residency, που για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του τον γνωστό Ελλαδίτη μουσικό, Μιχάλη Χολέβα, θα εστιάσει σε ρυθμούς και μελωδίες της ανατολικής μεσογείου και θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της μουσικής συγκατοίκησης στις 29 Ιουλίου στην Πλατεία Γλαύκου Κληρίδη στις Πλάτρες. Την Κυριακή 30 Ιουλίου η πετυχημένη unplugged συναυλία των Καληδονιών μετακομίζει  στον όμορφο γειτονικό χώρο του Μεσαιωνικού Γεφυριού της Μηλιάς.

 

Ας σημειωθεί πως ο πολύχρωμος κόσμος του Φεστιβάλ αποκτά φέτος και χρώμα από μπόλιγουντ! Στο πλαίσιο του θα προβληθούν δύο ταινίες από τον Ινδικό κινηματογράφο με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ινδίας στην Κύπρο. Στις 3 Ιουλίου θα  προβληθεί η ρομαντική κωμωδία Tanu Weds Manu και στις 10 Ιουλίου η κοινωνική ταινία Hawaa Hawaai.

Εκδηλώσεις

English 19247788_1539114819445635_8705662632656153464_n