Χάρτης Επικοινωνία

77 77 77 45

Tel black small

Μέλος του

Lre7FeFTSFi8KO7uAxgq_Untitled_design_7 EFFE•LABEL• 2020 image005 efwwmf Εισιτήρια

11ο Cyprus Rialto World Music Festival 2016

11 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ εισήγαγε μια σειρά ανοικτών μουσικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Ηρώων με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια της ανοχής και αποδοχής στη διαφορετικότητα. Έκτοτε το πολύχρωμο Έθνικ Φεστιβάλ μεγάλωσε, διαφοροποιήθηκε και μετονομάστηκε σε Cyprus Rialto World Music Festival, αλλά παρέμεινε πάντα μια συνάντηση σχημάτων και ήχων από διάφορες χώρες.

 

 

Το 2011 με την ένταξη του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Φεστιβάλ - Μουσικές του Κόσμου- (European Forum of World Wide Music Festivals) το Φεστιβάλ στράφηκε κυρίως προς τις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Φέτος, το Cyprus Rialto World Music Festival τιμήθηκε με την συμπερίληψη του στα 11 Φεστιβάλ Παγκύπρια που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Πρόκειται για μια σημαντική καταξίωση του Φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη που του προσφέρει νέες προοπτικές συνεργασιών και περαιτέρω ανάπτυξης.

 

Το θέατρο Ριάλτο υποδέχεται και φέτος, όπως κάθε καλοκαίρι τον Ιούλιο, σχήματα και μουσικούς του Κόσμου στην Πλατεία Ηρώων. Μεταφέροντας τη σκηνή του σ΄ όλη την Πλατεία, μοιράζεται με ένα κοινό που ολοένα και μεγαλώνει, μουσικές που εκπορεύονται μεν από την παράδοση, αλλά φτάνουν στο σήμερα, στο μουσικό παρόν. Αναδεικνύονται έτσι Μουσικές με κοινές αφετηρίες και επιρροές, που αντλούν την έμπνευση τους από την παράδοση της κάθε χώρας, κυρίως από την περιοχή της Μεσογείου και βεβαίως η Κύπρος προβάλλει ως γέφυρα μεταξύ τους.

 

Με όλες τις εκδηλώσεις του Έθνικ Φεστιβάλ να είναι ανοικτές στο κοινό, το ίδιο το Φεστιβάλ αποτελεί μια πολύχρωμη μουσική συνάντηση στην οποία συναντώνται όχι μόνο μουσικοί από διάφορες χώρες αλλά και θεατές όλων των εθνικοτήτων που είτε κατοικούν μόνιμα είτε επισκέπτονται περιστασιακά την χώρα μας.

Εκδηλώσεις

English 10306544_1117508028272985_953319947052113772_n